Ben ik verzekerd wanneer ik een receptie organiseer?
Bijkomende vragen
Er zijn meerdere vragen die we ons bijkomend moeten stellen :
- Wordt er eten voorzien? Zorgt u er zelf voor of werkt u met een traiteurdienst?
- Is er een aansprakelijkheid mogelijk door een fout van de organisator?
- Zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen ter preventie van brand?
- Denkt u ook aan brandbestrijding en evacuatie?
- In welke ruimte organiseert u deze receptie? En valt die onder de objectieve aansprakelijkheid?
In functie van bovenstaande antwoorden, zullen we u advies geven over de nodige verzekeringen en te nemen maatregelen.
Voedselvergiftiging
Als restaurant-uitbater zal je deze dekking waarschijnlijk wel voorzien hebben in je BA-verzekering.
Maar geldt dat ook voor jou, wanneer je hoofdactiviteit productie, bouw, … is?
Vaak voorziet de polis in een uitbreiding wanneer er gratis drank of voedsel wordt gegeven.
Ook als particulier ben je verzekerd via je familiale verzekering wanneer derden (niet je gezinsleden) slachtoffer worden van bedorven vlees op de barbecue.
Polissen
De polissen die we dus in dit kader onder de loupe moeten nemen zijn :
- BA uitbating
- hospitalisatieverzekering
- arbeidsongevallenverzekering
- BA organisator
- brandverzekering
- objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!