Verzeker wat het belangrijkste is… je gezin!

Niet iedereen leeft langer

Gemiddeld leven we langer, maar dat geldt niet voor elk individu

We staan er niet graag bij stil, we willen niet denken dat het ons zou kunnen overkomen… de dood. En al zeker niet de vroegtijdige dood.

Waarom zouden we ook: we leven toch met zijn allen langer! Gemiddeld klopt het natuurlijk, maar volgende cijfers laten toch een realistisch licht schijnen op dit taboe.

Van alle mannen die vandaag 40 jaar zijn, staat statistisch vast dat:

  • 4% van hen geen 55 jaar zal worden
  • 7,5% van hen geen 60 jaar zal worden
  • 12,5% van hen geen 65 jaar zal worden
  • 20% van hen geen 70 jaar zal worden

Armoede dreigt bij veel gezinnen

Het wegvallen van de belangrijkste kostwinner in het gezin is een drama

Uit een enquëte van NN blijkt dat in dezelfde leeftijdsgroep (waarbij de ouders ca 40 jaar oud zijn), het wegvallen van de kostwinner een drama zou betekenen voor 70% van deze gezinnen.

En toch… alles wordt goed verzekerd: uiteraard de auto en de woning, maar ook een annulatieverzekering voor de reis en zelfs de smartphone, … En dan te weten dat voor ca 30 euro per maand je 480.000 euro kan verzekeren, en ervoor kan zorgen dat je partner 20 jaar lang 2000 euro per maand kan krijgen om na je plotse dood de kinderen zorgeloos te laten verder studeren, en dat je gezin niet in de armoede terechtkomt.

En de schuldsaldoverzekering dan?

Vaak wordt er ten onrechte vanuit gegaan dat er toch al een schuldsaldoverzekering is. Deze verzekering zal, misschien maar gedeeltelijk, je krediet aflossen. Maar daarmee is de kous niet af: welke successierechten zal je partner moeten betalen? Hoeveel bedragen de begrafeniskosten? Zal je partner met al deze extra kosten de woning wel kunnen behouden?

En mijn groepsverzekering of IPT dan?

In sommige gevallen is dat een goed argument, alleen moet je erbij stilstaan dat deze verzekering ook ophoudt bij je pensionering. En om dan op een leeftijd van 67 jaar, met mogelijks al wat ongemakken, nog een betaalbare overlijdensverzekering te vinden is niet eenvoudig.