Zaak met meerdere aandeelhouders

Wie is de klant?

Aloca is een bouwbedrijf gespecialiseerd in civiele bouwwerken, vaak in onderaanneming van petrochemische bedrijven. De omzet is ca 8 miljoen EUR. Bovendien zijn beide zaakvoerders vertegenwoordigd door een management-vennootschap.

Wat was hun behoefte?

Het bedrijf is de laatste jaren dermate gegroeid dat er een probleem zou ontstaan indien één van de twee aandeelhouders / bestuurders zou komen te overlijden. De overgebleven aandeelhouder heeft niet de middelen om de erfgenamen “uit te kopen”. De aandelen gaan dan naar de erfgenamen, en dan? Is de continuïteit van ons bedrijf in gevaar? Is de toekomst nog zeker voor de overlevende aandeelhouder?

Hoe heeft KMO-ASSUR dit opgelost?

Het is onze taak om ook dergelijke doemscenario’s te bespreken met onze klanten. Beide zaakvoerders verzekeren nu het overlijden van de andere aandeelhouder. De familie wordt vergoed en de aandelen kunnen in een voorkooprecht worden overgenomen. We hebben zelfs bij de maatschappij zaken mogelijk gemaakt die eerder onmogelijk waren. De managementvennootschap van Kurt verzekert immers het overlijden van Paul, die voor deze managementvennootschap een derde is.

Ook werd begeleiding geven over de onderhandse overeenkomst, in samenwerking met de accountant.

De klant werd geadviseerd om te werken met risicopremies, zo moet er niet op voorhand worden beslist tot hoelang de verzekering moet worden aangehouden. Men kan op elk moment stoppen met betalen en er wordt op deze manier ook niet te veel betaald.

Meer weten?